Een andere leuke manier om de vreemde talen te leren

Blog kinderen met spel
Ilse Verhoeven van Kreanimo testte ons Engels spel nummer 1 uit. Ze schreef er dit blog over.

Ilse vertelt…

Onze kinderen pikken steeds gemakkelijker andere talen op. Op vakantie leren ze woordjes en we hebben natuurlijk ook YouTube en games om hen bij het leren van talen te ondersteunen.

Gelukkig krijgen ze ook nog wel op school taal aangeboden. Want het lezen en schrijven is natuurlijk iets moeilijker te leren op vakantie of via YouTube. Voor kinderen waar het taalgevoel minder is, zijn lessen in grammatica natuurlijk ook een must! Maar over het algemeen leren de kinderen denk ik sneller een andere taal aan dan vroeger.

Vandaag laat ik jullie kennis maken met een andere leuke manier om verschillende talen aan te leren of om de taal te helpen onderhouden. Als je een taal even niet actief gebruikt is dit zeker een leuke manier om er mee bezig te blijven: Quiboba – een leuk taalspel dat al beschikbaar is in vier verschillende talen en in verschillend versies: Leer je talen met Quiboba.

Wat is Quiboba?

Het leer je talen spel van Quiboba is uniek omdat het een samensmelting is van horen, zien en schrijven! Het spel is gericht op de basiskennis van de middelbare school. Je kan het spel alleen spelen of met meerdere spelers.

Hoe speel je het spel?

Je kan dus het spel alleen spelen. Dan gebruik je de kaartjes in de doos gewoon als overhoringskaartjes. Het Nederlands staat aan de ene zijde en dan staat de oplossing aan de andere kant.

De speciale QR-code in het quiboba spel

Bij elk Quiboba spel zit er in de doos een unieke QR code waarmee je de extra’s kan bekijken.

Bij de doos Engels die wij hebben kan je bijvoorbeeld de Europese hoofdsteden ook leren en je hebt een podcast beschikbaar voor alle juiste uitspraken!

Voor wie is het quiboba spel geschikt?

  • Voor kinderen die een taal willen onderhouden onder de schoolvakanties.
  • Voor kinderen met interesse in talen in het algemeen.
  • Voor leerkrachten om in te zetten in de les – het is eens een andere manier!
  • Voor kinderen die uitdaging nodig hebben en dus een extra taal willen leren.

Wil je het originele artikel lezen?

Dan kan dat hier 🙂

De reacties op Ilse’s blog over de taalspellen

Op haar blog ontving Ilse super leuke reacties! We zetten er enkele voor jou op een rij:

• Ja, dit spel lijkt me zeker de moeite waard om in huis te halen. Ik houd van spellen waarvan je nog wat leert ook en ik denk ook dat spelenderwijs leren heel goed werkt.

•De kinderen beginnen nu zelf met Engelse woorden te gooien, niet altijd even correct. Het zou dus fijn zijn om ze net iets meer Engels aan te leren dan wat ze zo opsteken via YouTube.

•Wij zijn net terug van onze vakantie in Frankrijk. De kinderen zijn nu extra gemotiveerd om Frans te leren want ze willen volgend jaar heel graag terug. Dit spel ziet er zeer de moeite uit om dit op een speelse manier verder te oefenen.

•Wauw… wat een leuk spel om talen te onderhouden. Of om een nieuwe taal te leren.
Elke taal zou interessant zijn voor mijn taalknobbeltje hier. Hij houdt ervan om andere talen te leren begrijpen. 

•Ik zou voor Spaans gaan. Dat is een taal die we alle 3 niet spreken. Lijkt me tof om zo te starten zodat we volgend jaar een beetje voorbereid op vakantie kunnen.

• Ik zou voor de Engelse versie gaan, aangezien mijn zus en haar man en kinderen in Amerika wonen en al hebben de jongens Engels op school, echtparen met hun neefjes lukt nog niet en om hier dan spelenderwijs mee om te leren gaan, lijkt me heel leuk en leerzaam.

•Het lijken me hele leuke en leerrijke spelletjes. Ik ben er erg benieuwd naar en wil gewoon alle talen. Want als thuisonderwijzer komt dat altijd van pas.

•Ik zou gaan voor de Engelse versie! Voor de kleinkinderen!

•Zou super zijn voor mijn dochter die naar de middelbare school gaat en franse les krijgt. Dat word een uitdaging voor mama en dochter.

Welke taal zou jij willen leren?

Laat het ons weten! Wil jij zelf aan de slag met een leuk taalspel? Klik dan snel op deze button!