Spelregels

Quiboba spelregels

Het Quiboba taalspel is uniek, omdat het een samensmelting is van horen, zien en schrijven specifiek gericht op de basiskennis van de middelbare school. Eén van de grootste voordelen is dat je het spel zowel alleen kunt spelen als met meerdere spelers.

Speel Quiboba met anderen of alleen

Er zijn vier categorieën en dat zijn werkwoorden, cijfers, dagen/maanden of jaargetijden en woordjes. Zodra één van de spelers een kaart succesvol vertaald zal hij of zij aan de beurt blijven. Lukt het niet, dan is de volgende speler aan de beurt. Het doel is om zo veel mogelijk kaarten te verzamelen en de grote winnaar te worden.

Verdeel de kaarten onder de spelers en zorg dat iedereen evenveel kaarten heeft. Bepaal wie er begint. Raap een kaart van je eigen stapeltje. Als je het juiste vertaalwoord kent, leg je de kaart voor je neer en neem je een nieuwe kaart. Ga zo door totdat er een kaart is waarvan je de vertaling niet kent. Geef deze kaart door aan degene die naast je zit. Deze legt de kaart onder op zijn/haar eigen stapeltje. Dan begint degene die naast je zit aan het stapeltje. Ga zo door totdat alle kaartjes gespeeld zijn.

De winnaar is degene die de meeste kaartjes goed heeft en dus het hoogste stapeltje voor zich heeft liggen.

Natuurlijk kun je het ook alleen spelen om jezelf te overhoren.

Bij elk spel ontvang je nog véél meer leuke en afwisselende spelregels om te variëren!