Spaans leren

Snel en eenvoudig Spaans leren. Dat doe je met dit spel in een handomdraai!

Op de middelbare school krijg je in het eerste of tweede jaar het vak Spaans. En jee, dat valt lang niet altijd mee. Je moet vaak wennen aan die nieuwe klanken, woordenschat, vervoegingen en grammaticaregels.

Wij weten er alles van! En daarom hebben wij de taalspellen ontwikkeld; om jou te helpen om tijdens je eerste jaar Spaans de basiskennis goed onder de knie te krijgen. Het automatiseren van de Spaanse taal heb je namelijk nodig om je kennis te verankeren.

Door de taal spelenderwijs te leren krijg je op een leuke manier veel herhaling van de werkwoorden en een grote woordenschat. Je leert heel eenvoudig de basis van de Spaanse taal. Want hoe spreek je die vreemde woorden uit, hoe vervoeg je die werkwoorden en hóe schrijf je ze? Allemaal vragen waarop je direct antwoord krijgt zodra je het spel speelt!


Voor wie is Quiboba bedoeld?

Thuis

Een taal leren is niet niks, voor de kinderen niet en vaak voor de ouders zelf ook niet. Het duurt soms even voordat de basis goed verankerd is. Met dit spel oefen je op een leuke en simpele manier, alleen of samen, waardoor je de kennis gaat automatiseren. Het Spaanse taalspel is ideaal om de basis onder de knie te krijgen.


School

Wil jij op een leuke en afwisselende manier het vak Spaans geven? Dan is dit taalspel super om in te zetten tijdens jouw lessen! De kinderen ervaren het als een welkome afwisseling. Je kunt er een wedstrijdelement aan toevoegen, een opdracht tot samenwerking geven, alleen laten leren of het spelen in groepjes.

 

 
Wat zit er in het spel?

Elk spel bevat 72 kaarten van 1 vreemde taal, verdeeld in 4 groepen: werkwoorden, of maanden/of dagen/of jaargetijden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaartje staat een (vervoegd werk)woord met daarbij een voorbeeldzin en het hele werkwoord. Op deze manier pas je direct het woord toe en vergroot je je woordenschat. Door deze combinatie bevat elk spel meer dan 1000 woorden.

 

De voordelen van Quiboba

Het Quiboba, leer je talen spel is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Het spel wordt ondersteund met oefenmateriaal én podcasts voor thuis en op school. 


Nooit meer de basiswoorden vergeten
Overhoren is leuk en vooral gemakkelijk
Vergroot je kennis op een eenvoudige manier
Geen lange saaie lesstof, maar compacte woorden
Heel gericht op (werk)woorden die je MOET kennen
Leren waar en wanneer jij wilt
Het is handzaam en gemakkelijk mee te nemen in je tas
Alleen of met twee (of meer) personen te spelen
Eenvoudig de schrijfwijze oefenen met de speciale oefenbladen
Podcasts met uitspraak door native speakers


Scan de QR code voor de vele gratis extra’s

Elk spel bevat een QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel download. Met de podcast hoor je de juiste uitspraak van de (werk)woorden. De podcasts bevatten zowel de Nederlandse woorden als de woorden in de vreemde taal. Hierdoor kun je eenvoudig al wandelend of onderweg luisteren en leren.

Zo speel je Quiboba

Er zijn veel variaties mogelijk om het spel te spelen. Dat maakt het spel zo leuk! Je kunt het spelen om jezelf te overhoren, maar zeker ook met meer personen én zo uitgebreid als je maar wilt. Je leert de taal spelenderwijs!

 

1
Verdeel de kaarten
Schud de kaarten en verdeel ze onder de spelers
2
Pak een kaart
De speler die begint neemt een kaart van zijn/haar eigen stapeltje
3
Ga door totdat..
Ken je het woord, leg de kaart voor je neer en pak de volgende kaart
4
Kaart doorgeven
Ken je het woord niet, geef de kaart dan door aan de speler die links naast je zit
5
Gewonnen!
De winnaar is de speler die de meeste kaartjes goed heeft en dus het hoogste stapeltje heeft

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wij helpen je graag verder!
Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar support@quiboba.nl


Voor wie is het taalspel Spaans bedoeld?

Voor iedereen die de basiskennis van Spaans wil leren. Dat kan zijn ter voorbereiding op de brugklas, maar zeker ook gedurende het eerste jaar middelbare school of zelfs als je Spaans spreekt en Nederlands wil leren. Door de eenvoudige methode leert iedereen op een leuke manier de taal.

 

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand dat je direct kunt afluisteren of downloaden. Podcasts zijn handig voor onderweg, maar ook direct te beluisteren met de kaartjes in de hand zodat je én de woordjes automatiseert én tevens de juiste uitspraak hoort. Al onze podcasts zijn ingesproken door een native speaker.

Wat is een native speaker?

Een native speaker is iemand die geboren en opgegroeid is in het land waarvoor hij/zij vertaalt en deze taal als moedertaal heeft. Bij al onze spellen ontvang je een podcast, ingesproken door een native speaker, zodat je meteen de juiste uitspraak hoort van alle woorden en zinnen die in het spel zitten.

Zijn er verschillen tussen de taalspellen?

Er zijn 3 verschillende taalspellen Spaans. Deze kunnen door elkaar gespeeld worden. Je hoeft niet persé met spel 1 te beginnen en vervolgens met spel 2 om daarna pas spel 3 te kunnen spelen. Het gaat om de kennis van basis (werk)woorden. En deze basiskennis zit in elk spel.

Wat is er zo speciaal aan het spel?

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om Spaans te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, familiewoorden, weekdagen, maanden, jaargetijden, cijfers, veel voorkomende woorden. Doordat je er oefenmateriaal en een podcast bij ontvangt met de gesproken woorden heb je alles-in-één; je leest de teksten, je oefent de schrijfwijze én je hoort uitspraak! Dat maakt dit spel zo uniek!