Spaans leren

Snel en eenvoudig Spaans leren. Dat lukt je met dit Spaanse taalspel in een handomdraai!

Op de middelbare school kun je voor het vak Spaans kiezen. Een prachtige taal met mooie klanken. Maar ook een taal met aparte schrijfwijzen. Spaans leren zal je het beste lukken door de taal heel veel te spreken en te oefenen. Want de Spaanse taal is nu eenmaal echt anders dan onze taal.

Spaans leren met woordkaarten


Spaans leren met woordkaarten en uitspraak


Spaans leren, ontdek de pluspunten van de Spaanse taalspellen:

  • Gericht op de basiskennis die je móet kennen
  • Elk woord staat apart én in de context van een hele zin op de woordkaarten
  • Je hoort meteen de juiste uitspraak
  • Elk spel is zelfcontrolerend
  • De combinatie van horen, zien en schrijven is een waardevol didactisch middel bij het leren van een taal
  • Je kunt er zelfstandig mee werken

Voorbeeld Spaans taalspel

Klik op foto om video te starten

Spelenderwijs Spaans leren

Spaans leren? Goed plan, dan heb je echt een streepje voor!

Wist jij dat Spaans een taal is die heel veel gesproken wordt in de wereld?  Er zijn maar liefst meer dan 480 miljoen mensen wereldwijd die het Spaans als moedertaal hebben. Terwijl nog eens 180 miljoen mensen Spaans als tweede taal spreken. Daarmee is het Spaans de op één na meest gesproken moedertaal ter wereld. Het Chinees is de meest gebruikte moedertaal op deze aardbol, maar het Spaans wordt als moedertaal in de meeste landen gesproken.

Dus als je Spaans spreekt heb je echt een streepje voor. Niet voor niets zegt men “kennis van talen is de deur naar wijsheid”.

Hoe gaaf zou het zijn als jij deze mooie taal heel goed spreekt? Dat is toch geweldig! En het kan! Met de Spaanse taalspellen leer jij de basiskennis heel erg goed. Door de taal spelenderwijs te leren krijg je op een leuke manier veel herhaling van woorden en werkwoorden. Én je woordenschat wordt enorm uitgebreid. Spaans leren wordt op deze manier heel simpel.

Je leert dus heel eenvoudig de basis van de Spaanse taal. Want hoe spreek je die vreemde woorden uit? Hoe vervoeg je die werkwoorden? En hóe schrijf je ze? Allemaal vragen waarop je direct antwoord krijgt zodra je het spel speelt! Wil je een goede indruk krijgen van de spellen? Klik dan hier voor video’s en foto’s.


Dit zijn de 3 Spaanse taalspellen

Een stevige basis

Elk spel kan apart gespeeld worden. Maar de 3 spellen samen vormen een sterke basis. Hiermee leer je namelijk de belangrijke basis werkwoorden én veelvoorkomende woorden. De nummers 1, 2 en 3 staan voor uitbreiding en niet voor moeilijkheidsgraad.


Goede start van je taalkennis

De spellen zijn heel gericht op de basiskennis die je nodig hebt wanneer je voor het eerst de Spaanse taal gaat leren. Een taal leer je nu eenmaal door heel veel te oefenen en te herhalen. Met deze taalspellen doe je dat op een leuke en eenvoudige manier. Je kunt het alleen spelen, maar ook samen.

 

 

 


De woordkaarten Nederlands – Spaans

Op de woordkaarten staan de vervoegingen van de belangrijke werkwoorden, kalenderwoorden, cijfers en losse woorden. Deze losse woorden of werkwoordvervoegingen worden direct toegepast in een zin. Zo vergroot je nog eens extra je woordenschat.

 


Een compleet spel

Elk spel is compleet door de combinatie van woordkaarten, een podcast met de juiste uitspraak, oefenmateriaal én extra’s, die we nu nog niet verklappen 🙂 maar leuk en leerzaam is het zeker! Wil je meteen zien hoe je de QR code scant klik dan hier.

 


Voor wie is Quiboba bedoeld?

Thuis

Spaans leren was nog nooit zo simpel. Vanuit je luie stoel, al wandelend, onderweg, aan tafel en zelfs op vakantie kun je de spellen spelen en zo Spaans leren. Met onze taalspellen oefen je op een leuke en eenvoudige manier, alleen of samen, de Spaanse taal. Het spel is ideaal om de basis onder de knie te krijgen. Doordat je ook nog eens de juiste uitspraak hoort middels de podcast heb je een complete set in huis.


School

Ben jij docent en geef je het vak Spaans dan zijn de taalspellen heel geschikt om te gebruiken tijdens je lessen. Ze zorgen voor afwisseling van je lessen, maar bovenal is er diversiteit. Horen, zien en schrijven kun je zowel klassikaal als individueel toepassen. Leerlingen ervaren het als een welkome afwisseling. Je kunt er een wedstrijdelement aan toevoegen, een bewegingsles van maken, een opdracht tot samenwerking geven, het individueel laten leren of in groepsverband.

 

 


De voordelen van Quiboba

Het Quiboba, leer je talen spel is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Het spel wordt ondersteund met oefenmateriaal én podcasts voor thuis en op school. 


Nooit meer de basiswoorden vergeten
Overhoren is leuk en vooral gemakkelijk
Vergroot je kennis op een eenvoudige manier
Geen lange saaie lesstof, maar compacte woorden
Heel gericht op (werk)woorden die je MOET kennen
Leren waar en wanneer jij wilt
Het is handzaam en gemakkelijk mee te nemen in je tas
Alleen of met twee (of meer) personen te spelen
Eenvoudig de schrijfwijze oefenen met de speciale oefenbladen
Podcasts met uitspraak door native speakers


Scan de QR code voor de vele gratis extra’s

Elk spel bevat een QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel download. Met de podcast hoor je de juiste uitspraak van de (werk)woorden. De podcasts bevatten zowel de Nederlandse woorden als de woorden in de vreemde taal. Hierdoor kun je eenvoudig tijdens de lessen in de klas, maar ook wandelend of onderweg, luisteren en leren. Wil je liever meelezen terwijl je luistert naar de uitspraak? Geen probleem! Print de podcast woordenlijst en je leest de woorden en zinnen simpel en eenvoudig mee.

Met het oefenmateriaal kan de schrijfwijze geoefend worden, maar je kunt er ook je rijtjes van de werkwoorden mee oefenen. Met de controlebladen controleer je heel gemakkelijk jezelf. Elk spel heeft leuke extra’s zoals bijvoorbeeld de landen en hoofdsteden, de kloktijden, puzzels, rangtelwoorden en nog veel meer.

Met de uitgebreide spelregels speel jij het spel op een manier die bij jou past. Ben je alleen? Dan overhoor je jezelf. Speel je het samen of in de klas, ook dan hebben we spelregels gemaakt zodat je lekker veel kunt variëren.

Zo speel je Quiboba

Er zijn veel variaties mogelijk om het spel te spelen. Dat maakt het spel zo leuk! Je kunt het spelen om jezelf te overhoren, maar zeker ook met meer personen én zo uitgebreid als je maar wilt. Je leert de taal spelenderwijs!

 

1
Verdeel de kaarten
Schud de kaarten en verdeel ze onder de spelers
2
Pak een kaart
De speler die begint neemt een kaart van zijn/haar eigen stapeltje
3
Ga door totdat..
Ken je het woord, leg de kaart voor je neer en pak de volgende kaart
4
Kaart doorgeven
Ken je het woord niet, geef de kaart dan door aan de speler die links naast je zit
5
Gewonnen!
De winnaar is de speler die de meeste kaartjes goed heeft en dus het hoogste stapeltje heeft


Wat zit er in het spel?

Elk spel bevat 72 kaarten van 1 vreemde taal, verdeeld in 4 groepen: werkwoorden, of maanden/of dagen/of jaargetijden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaartje staat een (vervoegd werk)woord met daarbij een voorbeeldzin en het hele werkwoord. Op deze manier pas je direct het woord toe en vergroot je je woordenschat. Door deze combinatie bevat elk spel meer dan 1000 woorden.

 

Spaans leren met de Quiboba taalspellen

(Klik op de afbeelding)

Spaans leren in spelvorm

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wij helpen je graag verder!
Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar support@quiboba.nl


Voor wie is het taalspel Spaans bedoeld?

Voor iedereen die de basiskennis van Spaans wil leren. Dat kan zijn ter voorbereiding op de brugklas, maar zeker ook gedurende het eerste jaar middelbare school of zelfs als je Spaans spreekt en Nederlands wil leren. Door de eenvoudige methode leert iedereen op een leuke manier de taal.

 

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand dat je direct kunt afluisteren of downloaden. Podcasts zijn handig voor onderweg, maar ook direct te beluisteren met de kaartjes in de hand zodat je én de woordjes automatiseert én tevens de juiste uitspraak hoort. Al onze podcasts zijn ingesproken door een native speaker.

Wat is een native speaker?

Een native speaker is iemand die geboren en opgegroeid is in het land waarvoor hij/zij vertaalt en deze taal als moedertaal heeft. Bij al onze spellen ontvang je een podcast, ingesproken door een native speaker, zodat je meteen de juiste uitspraak hoort van alle woorden en zinnen die in het spel zitten.

Zijn er verschillen tussen de taalspellen?

Er zijn 3 verschillende taalspellen Spaans. Deze kunnen door elkaar gespeeld worden. Je hoeft niet persé met spel 1 te beginnen en vervolgens met spel 2 om daarna pas spel 3 te kunnen spelen. Het gaat om de kennis van basis (werk)woorden. En deze basiskennis zit in elk spel.

Wat is er zo speciaal aan het spel?

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om Spaans te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, familiewoorden, weekdagen, maanden, jaargetijden, cijfers, veel voorkomende woorden. Doordat je er oefenmateriaal en een podcast bij ontvangt met de gesproken woorden heb je alles-in-één; je leest de teksten, je oefent de schrijfwijze én je hoort uitspraak! Dat maakt dit spel zo uniek!

Kan ik zien hoe je de QR code scant?

Wil je weten hoe je de QR code scant? Of een gedeelte van de podcast beluisteren? Kijk dan onze video’s op onze Youtube pagina.