Over ons

Wie is Quiboba?

Hi, ik ben Angelique, oprichter van Quiboba. Vanuit mijn passie om het leren van de vreemde talen voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken is Quiboba ontstaan.

Geïnspireerd door mijn eigen behoefte naar handig materiaal, om mijn tieners te helpen met het overhoren van de talen, creëerde ik de taalspellen. Want een vreemde taal leren is nog niet zo eenvoudig. Mijn doel is het om taalkennis op een simpele manier te vergroten.

Tijdens de brugklas komt er heel wat op je af en daarom kun je alle hulp gebruiken. Ik hou ervan om de leerwijze eenvoudig te maken. Quiboba heb ik ontwikkeld zodat het vele herhalen, wat noodzakelijk is om die basiskennis onder de knie te krijgen, leuk en afwisselend is.

 

Quiboba op school en thuis

Door zien, luisteren en schrijven te combineren ontstond een divers spel. En het bleek een succesformule! De combinatie van beeld, geluid en tekst is heel waardevol bij de verankering van taalkennis. De spellen zijn praktisch, je kunt ze alleen of samen spelen én op een manier die bij jou past.

Thuis op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt ga je aan de slag. Het geeft je leerplezier en zorgt ervoor dat jij de taal begrijpt. Op school gebruik je het als hulpmiddel om de les afwisselend te maken. De leerlingen kunnen zelfstandig, in groepjes of klassikaal werken.