Over ons

Wie is Quiboba?

Hi, ik ben Angelique, oprichter van Quiboba. Vanuit mijn passie om het leren van de vreemde talen voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken is Quiboba ontstaan.

Geïnspireerd door mijn eigen behoefte naar handig materiaal, om mijn tieners te helpen met het overhoren van de talen, creëerde ik de taalspellen. Want toen mijn zoon naar de middelbare school ging bleek dat een vreemde taal leren nog niet zo eenvoudig is.

Tijdens de brugklas komt er heel wat op je af en daarom kun je alle hulp gebruiken. Daar komt nog eens bij dat een taal leren uit een boek nou eenmaal niet het meest leuke is om te doen. Maar hoe dan wel? Door de leerwijze zo eenvoudig mogelijk te maken én toepasbaar voor elke tiener. Op die manier vergroot je je taalkennis op een simpele manier.

De Quiboba taalspellen heb ik ontwikkeld zodat het vele herhalen en oefenen, wat noodzakelijk is om die basiskennis onder de knie te krijgen, leuk en afwisselend is. Want om een taal goed te leren moet je heel veel oefenen, oefenen en oefenen 😉

 

Quiboba op school en thuis

Door horen, zien en schrijven te combineren ontstond een divers spel. En het bleek een succesformule! De combinatie van beeld, geluid en tekst is heel waardevol bij de verankering van taalkennis. De spellen zijn praktisch, je kunt ze alleen of samen spelen én op een manier die bij jou past.

Thuis op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt ga je aan de slag. Het geeft je leerplezier en zorgt ervoor dat jij de taal begrijpt.

Op school gebruik je het als hulpmiddel om de lessen afwisselend te maken. De leerlingen kunnen zelfstandig, in groepjes of klassikaal werken.

 

Angelique Gerretsen

 

Achtergrond van Angelique Gerretsen

Angelique heeft met succes de opleiding Master of Business Administration in Antwerpen afgerond. Hiermee heeft ze de titel MBA behaald. Ze heeft gewerkt als Finance Manager bij een landelijke facility management organisatie, ze heeft jarenlang in het familiebedrijf gewerkt, een Internationaal Textielbedrijf met vestigingen in Oost-Europa, en is sinds 2013 mede-eigenaar van SKUR (Planners voor pubers).

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Angelique heeft een creatieve geest en zoekt altijd naar praktische oplossingen om het haar kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken op school. Zij is moeder van twee zonen. Haar oudste zoon woont sinds zijn vijftiende jaar in Zweden en heeft daar met succes het ijshockey gymnasium afgerond.

Omdat haar zoon veel sportte en weinig tijd had om huiswerk, te maken en te leren, heeft zij onder andere de taalspellen ontwikkeld. Dit bleek zo succesvol en goed te werken dat ze het verder heeft uitgewerkt en QUIBOBA heeft opgericht.

 

Leuk om te weten!

Wat betekent de naam Quiboba? Het is een samensmelting van haar naam en die van haar zonen: Quinn, Bob & Angelique 😀

Angelique met Bob en Quinn