Over ons

Over ons, want wie is Quiboba?

Vanuit een passie om het leren van de vreemde talen voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken is Quiboba ontstaan.

Tijdens de brugklas komt er heel wat op je af en daarom kun je alle hulp gebruiken. Door de hoeveelheid aan vakken, verschillende docenten, het vele huiswerk en ook nog eens toetsen raken brugklassers al snel ondergesneeuwd.

Geïnspireerd door mijn eigen behoefte naar een handige manier, om mijn tieners te helpen in de brugklas met het overhoren van de talen, zag ik dat er geen specifiek materiaal voorhanden is. Daarom creëerde ik zelf de Quiboba taalspellen, want ik wilde hen op een eenvoudige wijze helpen.

De Quiboba taalspellen heb ik ontwikkeld zodat het vele herhalen en oefenen, wat noodzakelijk is om die basiskennis onder de knie te krijgen, leuk en afwisselend is. Want om een taal goed te leren moet je nu eenmaal heel veel oefenen, oefenen en oefenen 😉

Ik vind het belangrijk dat elk spel een combinatie is van horen, zien en schrijven. Dat is namelijk een waardevol didactisch middel. Elk kind leert anders.

De een wil de woorden zien en hardop uitspreken, de ander leert het beter door alles te schrijven of door de juiste uitspraak telkens te horen.

En zo hebben we de taalspellen ook opgebouwd. Elk spel bevat naast een uitgebreide set woordkaarten een QR code waarmee je direct toegang krijgt tot de materialen om je schrijfwijze te oefenen, de uitspraak te beluisteren en nog veel meer. In deze video leggen we je uit hoe gemakkelijk de QR code werkt.

 

Quiboba op school en thuis

Door horen, zien en schrijven te combineren ontstond een divers spel. En het bleek een succesformule! De combinatie van beeld, geluid en tekst is heel waardevol bij de verankering van taalkennis. De spellen zijn praktisch, je kunt ze alleen of samen spelen én op een manier die bij jou past.

Thuis op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt ga je aan de slag. Het geeft je leerplezier en zorgt ervoor dat jij de taal begrijpt. En ook heel belangrijk, dat je die basiskennis onder de knie hebt. Want als je de talen in de brugklas goed kent, hou je ook nog eens meer tijd over voor andere vakken.

Op school gebruik je het als hulpmiddel om de lessen afwisselend te maken. De leerlingen kunnen zelfstandig, in groepjes of klassikaal werken.

Wil je een goede indruk krijgen van de taalspellen? Bekijk dan onze video’s en foto’s.

 

Over ons

 

Achtergrond van Angelique Gerretsen, oprichter van Quiboba

Angelique heeft met succes de opleiding Master of Business Administration in Antwerpen afgerond. Hiermee heeft ze de titel MBA behaald. Ze heeft gewerkt als Finance Manager bij een landelijke facility management organisatie, en heeft jarenlang in het familiebedrijf gewerkt, een Internationaal Textielbedrijf met vestigingen in Oost-Europa. Sinds 2013 is zij mede-eigenaar van SKUR en SKUR PRO (Planners voor pubers).

Hiervoor ontwikkelt ze PLAN-producten zodat tieners het huiswerk en de vele toetsen overzien. Het is een complete planmethode met inmiddels een veelgebruikte huiswerkplanner, toetsplanner, schoolagenda (die anders dan anders is) én lesmateriaal voor mentoren en docenten van brugklassers.

Angelique heeft een creatieve geest en zoekt altijd naar praktische oplossingen om het kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken op de middelbare school.

Zij is moeder van twee zonen. Haar oudste zoon, Bob, woont sinds zijn vijftiende jaar in Zweden en heeft daar met succes het ijshockey gymnasium afgerond. Hij heeft al vele plekken op de wereld bereist en heeft altijd veel profijt gehad van zijn taalkennis. Je leest hier meer over zijn leven.

Omdat haar zoon veel sportte en weinig tijd had om huiswerk te maken en te leren heeft zij onder andere de taalspellen ontwikkeld. Dit bleek zo succesvol en goed te werken dat ze QUIBOBA heeft opgericht.

Educatieve materialen en meer

Angelique ontwikkelt educatieve materialen zoals TAAL- en PLAN-producten, is auteur van het boek “Plannen met pubers”, geeft trainingen aan docenten en huiswerkbegeleiders en is ondernemer in hart en nieren.

Leuk weetje over ons …

Nog een leuk weetje over Quiboba…. weet jij hoe de naam Quiboba is ontstaan? Het is een samensmelting van de namen van Angelique  en die van haar zonen Quinn en Bob. Quiboba is Quinn (rechts), Bob & Angelique ?

Angelique met Bob en Quinn