Frans leren

Frans leren lukt je heel eenvoudig met deze taalspellen! Je gaat direct goed van start!

Frans leren in de brugklas. Voor de ene leerling een makkie en voor de ander een worsteling. Op de middelbare school krijgt elke scholier het vak Frans. En zo’n nieuwe taal da’s best lastig. Je krijgt zo veel nieuwe woordjes die je moet leren, werkwoorden om te vervoegen en dan ook nog grammaticaregels.

Frans leren met woordkaarten


Frans leren, ontdek de pluspunten van de Franse taalspellen:

  • Gericht op (pre-)brugklasleerlingen
  • Elk woord staat apart én in de context van een hele zin op de woordkaarten
  • Grote woordenschat én werkwoordvervoegingen
  • Tieners kunnen er zelfstandig mee werken
  • Elk spel is zelfcontrolerend
  • De combinatie van horen, zien en schrijven is een waardevol didactisch middel bij het leren van een taal

Voorbeeld Frans taalspel (video)

Klik op de foto om de video te starten


Spelenderwijs Frans leren

Frans leren in de brugklas is best pittig

Een nieuwe taal leer je vooral door heel veel te oefenen en te herhalen. Keer op keer. En dat wil je natuurlijk op de meest leuke manier doen. Wij weten er alles van! En daarom hebben wij de taalspellen ontwikkeld; om jou te helpen zodat je de basiskennis Frans goed onder de knie krijgt.

Frans leren met behulp van een spel. Klinkt heel eenvoudig, toch? En dat is het ook. Natuurlijk moet je het de eerste tijd blijven herhalen, maar daarna ken je dan ook alle belangrijke werkwoorden, is je vocabulaire enorm uitgebreid én weet je ook nog eens hoe je de woorden uitspreekt.

Wij combineren in de Franse taalspellen horen, zien en schrijven.  Door het luisteren van de podcast hoor je direct de juiste uitspraak in het Frans. Op de woordkaarten staan de Nederlandse woorden en zinnen en op de achterzijde vindt je de Franse vertaling.  Met het materiaal dat je kunt downloaden oefen je direct de schrijfwijze en kun je jezelf controleren. Zo wordt Frans leren heel eenvoudig.

Wil je een goede indruk krijgen van de spellen? Klik dan hier voor een uitgebreide impressie van video’s en foto’s.


Dit zijn de 3 Franse taalspellen

Een sterke combinatie

Elk spel kan apart gespeeld worden, maar de 3 spellen samen vormen een sterke basis voor de kennis die je nodig hebt. Hiermee leer je namelijk de belangrijke basis werkwoorden én veelvoorkomende woorden. De nummers 1, 2 en 3 staan voor uitbreiding en niet voor moeilijkheidsgraad.


Goed van start in de brugklas

De spellen zijn heel gericht op de basiskennis die je nodig hebt tijdens je eerste jaar Frans op de middelbare school. Een taal leer je door heel veel te oefenen en te herhalen en dat doe je met deze spellen op een leuke en eenvoudige manier. Door de combinatie van mogelijkheden leer je op dé manier die bij jou past, want iedereen leert nu eenmaal anders. Met deze taalspellen doorloop jij soepel de brugklas.

 


De woordkaarten Nederlands – Frans

Elk spel bevat woordkaarten met de vervoegingen van de belangrijke werkwoorden, kalenderwoorden, cijfers en veel losse woorden. Deze woorden of werkwoordvervoegingen worden direct toegepast in een zin. Zo vergroot je nog eens extra je woordenschat.

 


Een compleet spel

Door de combinatie van woordkaarten, podcast, oefenstof, controlebladen én extra’s, die we nu nog niet verklappen 🙂 heb je een heel compleet spel in handen wat erg leuk én leerzaam is! Wil je meteen zien hoe je de QR code scant klik dan hier.

 

 

 

 


Voor wie is Quiboba bedoeld?

Thuis

Een taal leren is niet niks. Het duurt soms even voordat je de basis goed onder de knie hebt. Met dit spel leer je, alleen of samen, en op een leuke en simpele manier, de basiskennis Frans. Het Franse taalspel is ideaal om je voor te bereiden op de brugklas of om te spelen wanneer je in de brugklas zit zodat je snel de leerstof kent. Een groot bijkomend voordeel is dat je ook nog eens tijd overhoudt voor andere vakken, omdat je het Frans al geleerd hebt met dit spel 🙂


School

Een leuke afwisseling van je lessen? Het toepassen als les bewegend leren? Gebruiken om snel te overhoren? Het kan allemaal met de Franse taalspellen. Als docent ben je vaak op zoek naar materiaal om tijdens je lessen te gebruiken. Deze spellen zijn hier heel geschikt voor! De leerlingen ervaren het als een welkome afwisseling. Je kunt het klassikaal gebruiken, er een wedstrijdelement aan toevoegen, een opdracht tot samenwerking geven, alleen laten leren of het spelen in groepjes.

 

 


De voordelen van Quiboba

Het Quiboba, leer je talen spel is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Het spel wordt ondersteund met oefenmateriaal én podcasts voor thuis en op school. 


Nooit meer de basiswoorden vergeten
Overhoren is leuk en vooral gemakkelijk
Vergroot je kennis op een eenvoudige manier
Geen lange saaie lesstof, maar compacte woorden
Heel gericht op (werk)woorden die je MOET kennen
Leren waar en wanneer jij wilt
Het is handzaam en gemakkelijk mee te nemen in je tas
Alleen of met twee (of meer) personen te spelen
Eenvoudig de schrijfwijze oefenen met de speciale oefenbladen
Podcasts met uitspraak door native speakers


Scan de QR code voor de vele gratis extra’s

Elk spel bevat een QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel download. Met de podcast hoor je de juiste uitspraak van de (werk)woorden. De podcasts bevatten zowel de Nederlandse woorden als de woorden in de vreemde taal. Hierdoor kun je eenvoudig tijdens de lessen in de klas, maar ook wandelend of onderweg, luisteren en leren. Wil je liever meelezen terwijl je luistert naar de uitspraak? Geen probleem! Print de podcast woordenlijst en je leest de woorden en zinnen simpel en eenvoudig mee.

Met het oefenmateriaal kan de schrijfwijze geoefend worden, maar je kunt er ook je rijtjes van de werkwoorden mee oefenen. Met de controlebladen controleer je heel gemakkelijk jezelf. Elk spel heeft leuke extra’s zoals bijvoorbeeld de landen en hoofdsteden, de kloktijden, puzzels, rangtelwoorden en nog veel meer.

Met de uitgebreide spelregels speel jij het spel op een manier die bij jou past. Ben je alleen? Dan overhoor je jezelf. Speel je het samen of in de klas, ook dan hebben we spelregels gemaakt zodat je lekker veel kunt variëren.

Zo speel je Quiboba

Er zijn veel variaties mogelijk om het spel te spelen. Dat maakt het spel zo leuk! Je kunt het spelen om jezelf te overhoren, maar zeker ook met meer personen én zo uitgebreid als je maar wilt. Je leert de taal spelenderwijs!

1
Verdeel de kaarten
Schud de kaarten en verdeel ze onder de spelers
2
Pak een kaart
De speler die begint neemt een kaart van zijn/haar eigen stapeltje
3
Ga door totdat..
Ken je het woord, leg de kaart voor je neer en pak de volgende kaart
4
Kaart doorgeven
Ken je het woord niet, geef de kaart dan door aan de speler die links naast je zit
5
Gewonnen!
De winnaar is de speler die de meeste kaartjes goed heeft en dus het hoogste stapeltje heeft


Wat zit er in het spel?

Elk spel bevat 72 kaarten van 1 vreemde taal, verdeeld in 4 groepen: werkwoorden, of maanden/of dagen/of jaargetijden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaartje staat een (vervoegd werk)woord met daarbij een voorbeeldzin en het hele werkwoord. Op deze manier pas je direct het woord toe en vergroot je je woordenschat. Door deze combinatie bevat elk spel meer dan 1000 woorden.

Frans leren met de Quiboba taalspellen

(Klik op de afbeelding)

Frans leren in spelvorm met taalspellen

 

 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wij helpen je graag verder!
Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar support@quiboba.nl


Voor wie is het taalspel Frans bedoeld?

Voor iedereen die de basiskennis van Frans wil leren. Dat kan zijn ter voorbereiding op de brugklas, maar zeker ook gedurende het eerste jaar middelbare school of zelfs als je Frans spreekt en Nederlands wil leren. Door de eenvoudige methode leert iedereen op een leuke manier de taal.

 

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand wat je direct kunt luisteren of downloaden. Podcasts zijn handig voor onderweg, maar ook direct te beluisteren met de kaartjes in de hand zodat je én de woordjes automatiseert én tevens de juiste uitspraak hoort.

Zijn er verschillen tussen de taalspellen?

Er zijn 3 verschillende taalspellen Frans. Deze kunnen door elkaar gespeeld worden. Je hoeft niet persé met spel 1 te beginnen en vervolgens met spel 2 om daarna pas spel 3 te kunnen spelen. Het gaat om de kennis van basis (werk)woorden. En deze basiskennis zit in elk spel. Elk spel is een uitbreiding qua nieuwe (werk)woorden.

Wat is er zo speciaal aan het spel?

De spellen bevatten de basiskennis die je nodig hebt om Frans te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, familiewoorden, weekdagen, maanden, jaargetijden, cijfers, veel voorkomende woorden. Doordat je er oefenmateriaal en een podcast bij ontvangt met de gesproken woorden heb je alles-in-één; je leest de teksten, je oefent de schrijfwijze én je hoort uitspraak! Dat maakt dit spel zo uniek!

Kan ik zien hoe je de QR code scant?

Wil je weten hoe je de QR code scant? Of een gedeelte van de podcast beluisteren? Kijk dan onze video’s op onze Youtube pagina.