Engels leren

Engels leren! Dat is easy peasy met de taalspellen van Quiboba.

Op de middelbare school krijg je in de brugklas het vak Engels. Geheel nieuw is de taal meestal niet, omdat kinderen Engels horen op tv of via games. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze daardoor de woorden goed schrijven of de werkwoorden goed kunnen vervoegen. Dat vereist namelijk wel onderwijs of instructie.

 

Engels leren met woordkaarten en uitspraak


Engels leren met taalspellen van Quiboba


Pluspunten van de Engelse taalspellen:

  • Gericht op (pre-)brugklasleerlingen
  • Elk woord staat apart én in de context van een hele zin op de woordkaarten
  • Je hoort direct de juiste uitspraak
  • Elk spel is zelfcontrolerend
  • Tieners kunnen er zelfstandig mee werken
  • De combinatie van tekst, geluid en schrijven is een waardevol didactisch middel bij het leren van een taal

Voorbeeld Engels taalspel

Klik op foto om video te startenSpelenderwijs Engels leren

Engels leren, loop niet in die valkuil!

Het lijkt een tendens, Nederlandse woorden die op z’n Engels geschreven worden. Family, coffee, therapy, circle zijn voorbeelden van woorden die in het Engels goed zijn, maar in het Nederlands vaak verkeerd gespeld worden. Kinderen verengelsen de Nederlandse woorden namelijk.

Een van de oorzaken hiervoor is gamen. Daar worden veel Engelse woorden bij gebruikt. Ook spreek je Engels met gamers uit andere landen. Het is natuurlijk tof dat je met mensen over de hele wereld via een game kunt communiceren, maar het zorgt dus ook voor misverstanden. Typen in plaats van schrijven is een andere oorzaak waardoor kinderen sneller fouten maken wanneer ze woorden schrijven. Een app is snel gestuurd en de teksten worden niet altijd gecontroleerd. En dat zijn valkuilen, want dan kan die verkeerde spelling gemakkelijk worden overgenomen.

En die valkuil, dat moeten we natuurlijk niet hebben. Daarom is het goed dat kinderen de basis van het Engels goed leren. Want als je eenmaal een verkeerde schrijfwijze gewend bent is het best lastig om dit weer te veranderen.

Met de taalspellen zorgen we ervoor dat je een grote woordenschat krijgt én dat je werkwoorden op de juiste wijze vervoegt. De taalspellen helpen jou om de basiskennis goed onder de knie te krijgen. Door de combinatie van zien, luisteren én schrijven komen alle facetten aan bod die er voor zorgen dat jouw kennis up to date is. Wil je een goede indruk krijgen van de spellen? Klik dan hier voor video’s en foto’s.


Dit zijn de 3 Engelse taalspellen

Een stevige basis

Elk spel kan apart gespeeld worden, maar de 3 spellen samen vormen een sterke basis. Hiermee leer je namelijk de belangrijke basis werkwoorden én veelvoorkomende woorden. De nummers 1, 2 en 3 staan voor uitbreiding en niet voor moeilijkheidsgraad.


Goede van start in de brugklas

De spellen zijn heel gericht op de basiskennis die je nodig hebt op de middelbare school. Een taal leer je nu eenmaal door heel veel te oefenen en te herhalen en dat doe je met deze taalspellen op een leuke en eenvoudige manier. Zo ga je goed van start op de brugklas.


De woordkaarten Nederlands – Engels

Op de woordkaarten staan de vervoegingen van de belangrijke werkwoorden, kalenderwoorden, cijfers en losse woorden. Deze losse woorden of werkwoordvervoegingen worden direct toegepast in een zin. Zo vergroot je nog eens extra je woordenschat. Daarnaast zie je ook de schrijfwijze.

 


Een compleet spel

Elk spel is compleet door de combinatie van woordkaarten, podcast, oefenstof én extra’s, die we nu nog niet verklappen 🙂 maar leuk en leerzaam zijn ze zeker! Wil je meteen zien hoe je de QR code scant klik dan hier.

 


Voor wie is Quiboba bedoeld?

Thuis

Een taal leren is niet niks, voor de kinderen niet en soms voor de ouders ook niet. Ook al denk je de Engelse taal te kennen. Vaak zitten er wat addertjes onder het gras. Zoals desert en dessert. Twee woorden die enorm op elkaar lijken, maar iets totaal anders betekenen. Daarom is het goed om de basis van de Engelse taal goed te leren. En het duurt soms even voordat dat goed verankerd is.

Met dit spel oefen je op een leuke en simpele manier, alleen of samen, waardoor je de kennis gaat automatiseren. Het Engelse taalspel is ideaal om de belangrijke basis onder de knie te krijgen.


School

Als docent Engels kun je de taalspellen heel goed in je klas spelen. Leerlingen ervaren het als een welkome afwisseling om spelend te leren. Door er een wedstrijdelement aan toe te voegen worden ze ook nog eens fanatiek. Je kunt de scholieren klassikaal of individueel opdrachten geven.

Bijvoorbeeld een opdracht tot samenwerking, samen de podcast beluisteren, kaarten met de juiste vertaling gaan zoeken en als bewegend leren les toepassen of zo veel mogelijk kaarten verzamelen.

 


De voordelen van Quiboba

Het Quiboba, leer je talen spel is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Het spel wordt ondersteund met oefenmateriaal én podcasts voor thuis en op school. 


Nooit meer de basiswoorden vergeten
Overhoren is leuk en vooral gemakkelijk
Vergroot je kennis op een eenvoudige manier
Geen lange saaie lesstof, maar compacte woorden
Heel gericht op (werk)woorden die je MOET kennen
Leren waar en wanneer jij wilt
Het is handzaam en gemakkelijk mee te nemen in je tas
Alleen of met twee (of meer) personen te spelen
Eenvoudig de schrijfwijze oefenen met de speciale oefenbladen
Podcasts met uitspraak door native speakers


Scan de QR code voor de vele gratis extra’s

Elk spel bevat een QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel download. Met de podcast hoor je de juiste uitspraak van de (werk)woorden. De podcasts bevatten zowel de Nederlandse woorden als de woorden in de vreemde taal. Hierdoor kun je eenvoudig tijdens de lessen in de klas, maar ook wandelend of onderweg, luisteren en leren. Wil je liever meelezen terwijl je luistert naar de uitspraak? Geen probleem! Print de podcast woordenlijst en je leest de woorden en zinnen simpel en eenvoudig mee.

Met het oefenmateriaal kan de schrijfwijze geoefend worden, maar je kunt er ook je rijtjes van de werkwoorden mee oefenen. Met de controlebladen controleer je heel gemakkelijk jezelf. Elk spel heeft leuke extra’s zoals bijvoorbeeld de landen en hoofdsteden, de kloktijden, puzzels, rangtelwoorden en nog veel meer.

Met de uitgebreide spelregels speel jij het spel op een manier die bij jou past. Ben je alleen? Dan overhoor je jezelf. Speel je het samen of in de klas, ook dan hebben we spelregels gemaakt zodat je lekker veel kunt variëren.

Zo speel je Quiboba

Er zijn veel variaties mogelijk om het spel te spelen. Dat maakt het spel zo leuk! Je kunt het spelen om jezelf te overhoren, maar zeker ook met meer personen én zo uitgebreid als je maar wilt. Je leert de taal spelenderwijs!

1
Verdeel de kaarten
Schud de kaarten en verdeel ze onder de spelers
2
Pak een kaart
De speler die begint neemt een kaart van zijn/haar eigen stapeltje
3
Ga door totdat..
Ken je het woord, leg de kaart voor je neer en pak de volgende kaart
4
Kaart doorgeven
Ken je het woord niet, geef de kaart dan door aan de speler die links naast je zit
5
Gewonnen!
De winnaar is degene die de meeste kaartjes goed heeft en dus het hoogste stapeltje voor zich heeft liggen


Wat zit er in het spel?

Elk spel bevat 72 kaarten van 1 vreemde taal, verdeeld in 4 groepen: werkwoorden, of maanden/of dagen/of jaargetijden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaartje staat een (vervoegd werk)woord met daarbij een voorbeeldzin en het hele werkwoord. Op deze manier pas je direct het woord toe en vergroot je je woordenschat. Door deze combinatie bevat elk spel meer dan 1000 woorden.

Engels leren met een kickstart? Dat doe je met de Quiboba taalspellen Engels

(Klik op de afbeelding)

 

Engels leren met een kickstart

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wij helpen je graag verder!
Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar support@quiboba.nl


Voor wie is het taalspel Engels bedoeld?

Voor iedereen die de basiskennis van Engels wil leren. Dat kan zijn ter voorbereiding op de brugklas, maar zeker ook gedurende het eerste jaar middelbare school of zelfs als je Engels spreekt en Nederlands wil leren. Door de eenvoudige methode leert iedereen op een leuke manier de taal.

 

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand wat je direct kunt luisteren of downloaden. Podcasts zijn handig voor onderweg, maar ook direct te beluisteren met de kaartjes in de hand zodat je én de woordjes automatiseert én tevens de juiste uitspraak hoort. Al onze podcasts zijn ingesproken door een native speaker.

Wat is een native speaker?

Een native speaker is iemand die geboren en opgegroeid is in het land waarvoor hij/zij vertaalt en deze taal als moedertaal heeft. Bij al onze spellen ontvang je een podcast, ingesproken door een native speaker, zodat je meteen de juiste uitspraak hoort van alle woorden en zinnen die op de kaartjes staan.

Zijn er verschillen tussen de taalspellen?

Er zijn 3 verschillende taalspellen Engels. Deze kunnen door elkaar gespeeld worden. Je hoeft niet persé met spel 1 te beginnen en vervolgens met spel 2 om daarna pas spel 3 te kunnen spelen. Het gaat om de kennis van basis (werk)woorden. En deze basiskennis zit in elk spel.

Wat is er zo speciaal aan het spel?

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om Engels te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, familiewoorden, weekdagen, maanden, jaargetijden, cijfers, veel voorkomende woorden. Doordat je er oefenmateriaal en een podcast bij ontvangt met de gesproken woorden heb je alles-in-één; je leest de teksten, je oefent de schrijfwijze én je hoort uitspraak! Dat maakt dit spel zo uniek!

Kan ik zien hoe je de QR code scant?

Wil je weten hoe je de QR code scant? Of een gedeelte van de podcast beluisteren? Kijk dan onze video’s op onze Youtube pagina.