Duits leren

Duits leren? Ganz Einfach! Met dit toffe nieuwe spel leer je Duits, snel en gemakkelijk, in een handomdraai! Een echte kickstart!

Duits leren doe je vanaf nu heel eenvoudig. Want op de middelbare school krijg je in het eerste of tweede jaar het vak Duits. Maar dat valt nog lang niet altijd mee. Je moet vaak wennen aan die nieuwe klanken, woordenschat, vervoegingen en grammaticaregels.

duits leren in een combinatie van woordkaarten en digitaal


downloads om duits te leren


Duits leren, ontdek de pluspunten van de Duitse taalspellen:

  • Gericht op (pre-)brugklasleerlingen
  • Elk woord staat apart én in de context van een hele zin op de woordkaarten
  • Elk spel is zelfcontrolerend
  • Tieners kunnen er zelfstandig mee werken
  • De combinatie van tekst, geluid en schrijven is een waardevol didactisch middel bij het leren van een taal

Voorbeeld taalspel Duits (video)

(klik op de foto voor de video)

Duits leren, het valt gewoon niet mee…

Wij weten er alles van! Duits leren is nog niet zo eenvoudig. En daarom hebben wij de taalspellen ontwikkeld. Om tieners te helpen de basiskennis goed onder de knie te krijgen tijdens het eerste jaar Duits op de middelbare school.

Duits leren door spelenderwijs met de taal bezig te zijn, zorgt ervoor dat je op een leuke manier veel herhaling van de werkwoorden krijgt en een grote woordenschat leert. Want een taal leren vergt heel veel oefening en herhaling. Je leert met het spel heel eenvoudig de basis van de Duitse taal. Zo wordt Duits leren heel simpel.

Want hoe spreek je die vreemde woorden uit, hoe vervoeg je die belangrijke werkwoorden en hóe schrijf je ze? Allemaal vragen waarop je direct antwoord krijgt zodra je het spel speelt!

Horen, zien en schrijven wordt in de Duitse spellen gecombineerd.  Door het luisteren van de podcast hoor je direct de juiste uitspraak in het Duits. Op de woordkaarten staan de Nederlandse woorden en zinnen en op de achterzijde vindt je de Duitse vertaling.  Met het materiaal dat je kunt downloaden oefen je direct de schrijfwijze en kun je jezelf controleren. Wil je een goede indruk krijgen van de spellen? Klik dan hier voor video’s en foto’s.


Dit zijn de 3 Duitse taalspellen

Een sterke basis

Elk spel kan apart gespeeld worden, maar de 3 spellen samen vormen een sterke basis. Hiermee leer je namelijk de belangrijke basis werkwoorden én veelvoorkomende woorden. De nummers 1, 2 en 3 staan voor uitbreiding en niet voor moeilijkheidsgraad.


Goede start op de brugklas

De spellen zijn heel gericht op de basiskennis die je nodig hebt tijdens je eerste jaar Duits op de middelbare school. Een taal leer je nu eenmaal door heel veel te oefenen en te herhalen en dat doe je met deze taalspellen op een leuke en eenvoudige manier. Zo ga je goed van start op de brugklas.


De woordkaarten Nederlands – Duits

Op de woordkaarten staan de vervoegingen van de belangrijke werkwoorden, kalenderwoorden, cijfers en losse woorden. Deze losse woorden of werkwoordvervoegingen worden direct toegepast in een zin. Zo vergroot je nog eens extra je woordenschat.

 


Een compleet spel

Elk spel is compleet door de combinatie van woordkaarten, podcast, oefenstof én extra’s, die we nu nog niet verklappen 🙂 maar leuk en leerzaam zijn ze zeker! Wil je meteen zien hoe je de QR code scant klik dan hier.

 


Voor wie is Quiboba bedoeld?

Thuis

Een taal leren is niet niks, voor de kinderen niet en vaak voor de ouders zelf ook niet. Het duurt soms even voordat de basis goed verankerd is. Met dit spel oefen je op een leuke en simpele manier, alleen of samen, waardoor je de kennis gaat automatiseren. Het Duitse taalspel is ideaal om de basis onder de knie te krijgen.


School

Wil jij op een leuke en afwisselende manier het vak Duits geven? Dan is dit taalspel super om in te zetten tijdens jouw lessen! De leerlingen ervaren het als een welkome afwisseling. Je kunt er een wedstrijdelement aan toevoegen, een opdracht tot samenwerking geven, het toepassen als een les bewegend leren, scholieren alleen laten leren of het spelen in groepjes.

 

 


De voordelen van Quiboba

Het Quiboba, leer je talen spel is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Het spel wordt ondersteund met oefenmateriaal én podcasts voor thuis en op school. 


Nooit meer de basiswoorden vergeten
Overhoren is leuk en vooral gemakkelijk
Vergroot je kennis op een eenvoudige manier
Geen lange saaie lesstof, maar compacte woorden
Heel gericht op (werk)woorden die je MOET kennen
Leren waar en wanneer jij wilt
Het is handzaam en gemakkelijk mee te nemen in je tas
Alleen of met twee (of meer) personen te spelen
Eenvoudig de schrijfwijze oefenen met de speciale oefenbladen
Podcasts met uitspraak door native speakers


Scan de QR code voor de vele gratis extra’s

Elk spel bevat een QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel download. Met de podcast hoor je de juiste uitspraak van de (werk)woorden. De podcasts bevatten zowel de Nederlandse woorden als de woorden in de vreemde taal. Hierdoor kun je eenvoudig tijdens de lessen in de klas, maar ook wandelend of onderweg, luisteren en leren. Wil je liever meelezen terwijl je luistert naar de uitspraak? Geen probleem! Print de podcast woordenlijst en je leest de woorden en zinnen simpel en eenvoudig mee.

Met het oefenmateriaal kan de schrijfwijze geoefend worden, maar je kunt er ook je rijtjes van de werkwoorden mee oefenen. Met de controlebladen controleer je heel gemakkelijk jezelf. Elk spel heeft leuke extra’s zoals bijvoorbeeld de landen en hoofdsteden, de kloktijden, puzzels, rangtelwoorden en nog veel meer.

Met de uitgebreide spelregels speel jij het spel op een manier die bij jou past. Ben je alleen? Dan overhoor je jezelf. Speel je het samen of in de klas, ook dan hebben we spelregels gemaakt zodat je lekker veel kunt variëren.

Zo speel je Quiboba

Er zijn veel variaties mogelijk om het spel te spelen. Dat maakt het spel zo leuk! Je kunt het spelen om jezelf te overhoren, maar zeker ook met meer personen én zo uitgebreid als je maar wilt. Je leert de taal spelenderwijs!

1
Verdeel de kaarten
Schud de kaarten en verdeel ze onder de spelers
2
Pak een kaart
De speler die begint neemt een kaart van zijn/haar eigen stapeltje
3
Ga door totdat..
Ken je het woord, leg de kaart voor je neer en pak de volgende kaart
4
Kaart doorgeven
Ken je het woord niet, geef de kaart dan door aan de speler die links naast je zit
5
Gewonnen!
De winnaar is de speler die de meeste kaartjes goed heeft en dus het hoogste stapeltje heeft


Wat zit er in het spel?

De spellen zijn heel gericht voor het eerste jaar Duits op de middelbare school. Elk spel bevat 72 kaarten die verdeeld zijn in 4 groepen van werkwoorden, kalenderwoorden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaart staat een (vervoegd werk)woord met daarbij een voorbeeldzin en het hele werkwoord. Op deze manier pas je direct het woord toe in de context van een zin en vergroot je je woordenschat. Door deze combinatie bevat elk spel meer dan 1000 woorden.

Kickstart Duits leren! Dat doe je met de Quiboba taalspellen Duits

(Klik op de afbeelding)

Duits leren gemakkelijk woordjes leren

 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wij helpen je graag verder!
Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar support@quiboba.nl


Voor wie is het taalspel Duits bedoeld?

Voor iedereen die de basiskennis van Duits wil leren. Dat kan zijn ter voorbereiding op de brugklas, maar zeker ook gedurende het eerste jaar middelbare school of zelfs als je Duits spreekt en Nederlands wil leren. Door de eenvoudige methode leert iedereen op een leuke manier de taal.

 

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand dat je direct kunt afluisteren of downloaden. Podcasts zijn handig voor onderweg, maar ook direct te beluisteren met de kaartjes in de hand zodat je én de woordjes automatiseert én tevens de juiste uitspraak hoort. Al onze podcasts zijn ingesproken door een native speaker.

Wat is een native speaker?

Een native speaker is iemand die geboren en opgegroeid is in het land waarvoor hij/zij vertaalt en deze taal als moedertaal heeft. Bij al onze spellen ontvang je een podcast, ingesproken door een native speaker, zodat je meteen de juiste uitspraak hoort van alle woorden en zinnen die in het spel zitten.

Zijn er verschillen tussen de taalspellen?

Er zijn 3 verschillende taalspellen Duits. Deze kunnen door elkaar gespeeld worden. Je hoeft niet persé met spel 1 te beginnen en vervolgens met spel 2 om daarna pas spel 3 te kunnen spelen. Het gaat om de kennis van basis (werk)woorden. En deze basiskennis zit in elk spel.

Wat is er zo speciaal aan het spel?

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om Duits te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, familiewoorden, weekdagen, maanden, jaargetijden, cijfers, veel voorkomende woorden. Doordat je er oefenmateriaal en een podcast bij ontvangt met de gesproken woorden heb je alles-in-één; je leest de teksten, je oefent de schrijfwijze én je hoort uitspraak! Dat maakt dit spel zo uniek!

Kan ik zien hoe je de QR code scant?

Wil je weten hoe je de QR code scant? Of een gedeelte van de podcast beluisteren? Kijk dan onze video’s op onze Youtube pagina.