Door passie ontstaan

Quiboba
Hi, ik ben Angelique, oprichter van Quiboba. Vanuit mijn bevlogenheid om het leren van de vreemde talen voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken is Quiboba ontstaan.

Geïnspireerd door mijn eigen behoefte naar handig materiaal, om mijn tieners te helpen met het overhoren van de talen, creëerde ik de taalspellen. Want een vreemde taal leren is nog niet zo eenvoudig. Mijn doel is het om taalkennis op een simpele manier te vergroten.

Tijdens de brugklas komt er heel wat op je af en daarom kun je alle hulp gebruiken. Ik hou ervan om de leerwijze eenvoudig te maken. Quiboba is ontwikkeld zodat het vele herhalen, wat noodzakelijk is om die basiskennis onder de knie te krijgen, leuk en afwisselend is.

Thuis én op school de vreemde talen leren !

Door horen, zien, en schrijven te combineren ontstond een divers spel. En het bleek een succesformule! De combinatie van beeld, geluid en tekst is heel waardevol bij de verankering van taalkennis. De spellen zijn praktisch, je kunt ze alleen of samen spelen én op een manier die bij jou past.

Thuis op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt ga je aan de slag. Het geeft je leerplezier en zorgt ervoor dat jij de taal begrijpt. Op school gebruik je het als hulpmiddel om de les afwisselend te maken. De leerlingen kunnen zelfstandig, in groepjes of klassikaal werken.

Quiboba taalspel

Toffe reacties op onze taalspellen

Zij gingen aan de slag met een of meerdere taalspellen. En wat krijgen we een leuke reacties terug.

Zo vertelde meester Jasper, docent op het Voortgezet Speciaal Onderwijs, dat hij het spel in zijn klas geïntroduceerd had. “En ze zijn er gek op, schrijft hij. Ondanks dat ze nog niet veel Duits hebben gehad, willen ze alle woordjes uit het spel leren!”

En Marieke mailt ons en zegt “onze dochter is super enthousiast! Vooral de podcast vindt zij erg fijn. Wanneer ze wandelt met de hond luistert ze naar de woordjes en leert zo de juiste uitspraak en de vertalingen. Wij zijn er echt blij mee. Een echte aanvulling op haar schoolboeken”

Natalie zegt “Ik was eerst wat sceptisch, maar ik ben helemaal om. Het is ideaal om zo de taal te leren. Mijn zoon kan niet lang stil zitten. Op deze manier leert hij toch de taal. Hij doet het staand, met een setje kaarten in zijn handen. En elke keer als hij een serie woorden goed heeft voegt hij weer woordjes toe. Ik ben erg blij met de set van alle 3 de spellen Frans”.

Wat denk jij ervan? Wil jij ook de vreemde talen leren op een leuke en afwisselende manier? Kijk dan snel in onze shop 🙂

Collage

Wil jij ook zo'n spel?

Bestel dan snel jouw spel in de shop! En kijk ook even bij de voordeelpakketten.