Het moest een laagdrempelig spel worden om gemakkelijk een taal te leren

Spel om talen te leren foto

Hi, ik ben Angelique, oprichter van Quiboba. Vanuit mijn bevlogenheid om het leren van de vreemde talen voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken is Quiboba ontstaan.

Eén ding was duidelijk, het moest een laagdrempelig spel worden.

“Laagdrempelig, gemakkelijk in gebruik én een combinatie van leren en plezier, dat moesten mijn taalspellen worden”.

Toen mijn eigen zoon naar de brugklas ging en school, sport, toetsen en mijn eigen drukke baan  gecombineerd moesten worden, ging ik op zoek naar handig materiaal.

Want ik wilde hem helpen.

Op de brugklas komt er namelijk heel wat op je af en daarom kun je alle hulp gebruiken. Als het op de talen aankomt in de brugklas dan moet elke scholier, ongeacht het niveau, de basiskennis kennen. Iedereen leert de basis werkwoorden en een grote woordenschat. Maar niet iedereen leert op dezelfde manier.

Dus ging ik op zoek. Hoe kon ik mijn tiener helpen met het leren van die woorden en werkwoorden van de drie brugklastalen: Frans, Duits en Engels?

De rijtjes woordjes leren uit een schoolboek werkte niet bij hem. Hij vond het saai, het bleef niet hangen en op school gingen ze al verder met de volgende les terwijl hij het vorige hoofdstuk nog niet onder de knie had.

Maar ik kwam er al snel achter dat er niets specifieks was om je talen te leren. Specifiek gericht op de brugklas-kennis. 

Dus ging ik zelf aan de slag. Als ondernemer voor mijn bedrijf SKUR weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat tieners goed materiaal hebben. Want ze worstelen met zoveel meer dan alleen schoolwerk. Dan kun je er als ouder maar beter voor zorgen dat je ze de juiste leer- en hulpmiddelen geeft om ze te ondersteunen in deze belangrijke, maar o zo veranderende fase van hun leven.

 

Ik had behoefte aan handig lesmateriaal

Geïnspireerd dus door mijn eigen behoefte naar handig materiaal, om mijn tieners te helpen met het overhoren van de talen, creëerde ik de taalspellen. Want een vreemde taal leren is nog niet zo eenvoudig.

Het is mijn missie geworden om taalkennis bij brugklassers op een simpele manier te vergroten.

Want elk kind leert anders. Niet iedereen leert uit een boek. De één leert beter spelend, de ander luisterend en misschien weer een ander door te schrijven.

Door horen, zien, en schrijven te combineren in de taalspellen ontstond een divers spel. En het bleek een succesformule! De combinatie van beeld, geluid en tekst is heel waardevol bij de verankering van taalkennis.

De spellen zijn praktisch, je kind kan ze alleen spelen, maar ook samen met vrienden, vriendinnen en klasgenoten. Want iedereen moet hetzelfde kennen wanneer je net een taal gaat leren. En nu gaan ze het spelend leren én op een manier die bij ze past.

Ik hou ervan om de leerwijze eenvoudig te maken. Quiboba heb ik ontwikkeld zodat het vele herhalen, wat noodzakelijk is om die basiskennis onder de knie te krijgen, leuk en afwisselend is!

 

Thuis én op school de vreemde talen leren !

Thuis ga je op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt aan de slag. Het geeft je leerplezier en zorgt ervoor dat jij de taal begrijpt. Ben je een docent, dan kun je het op school gebruiken als hulpmiddel om de les afwisselend te maken. De leerlingen kunnen zelfstandig, in groepjes of klassikaal werken.

Quiboba taalspel

Toffe reacties op onze taalspellen

We krijgen zoveel leuke reacties op onze spellen.

Zo vertelde meester Jasper, docent op het Voortgezet Speciaal Onderwijs, dat hij het spel in zijn klas geïntroduceerd had. “En ze zijn er gek op, schrijft hij. Ondanks dat ze nog niet veel Duits hebben gehad, willen ze alle woordjes uit het spel leren!”

 

En Marieke mailt ons en zegt “onze dochter is super enthousiast! Vooral de podcast vindt zij erg fijn. Wanneer ze wandelt met de hond luistert ze naar de woordjes en leert zo de juiste uitspraak en de vertalingen. Wij zijn er echt blij mee. Een echte aanvulling op haar schoolboeken”

 

Natalie zegt “Ik was eerst wat sceptisch, maar ik ben helemaal om. Het is ideaal om zo de taal te leren. Mijn zoon kan niet lang stil zitten. Op deze manier leert hij toch de taal. Hij doet het staand, met een setje kaarten in zijn handen. En elke keer als hij een serie woorden goed heeft voegt hij weer woordjes toe. Ik ben erg blij met de set van de spellen Frans”.

 

Wat denk jij ervan? Wil jij ook je tiener helpen om de vreemde talen te leren op een leuke en afwisselende manier? Kijk dan snel in onze shop 🙂 Succes verzekerd! Kinderen vinden het een leuke manier van leren. Want elk kind wil winnen. En het mooie ervan is…ze hebben vaak niet eens door dat ze iets leren 🙂

 

Collage

Wil jij ook zo'n spel?

Bestel dan snel jouw spel in de shop! En kijk ook even bij de voordeelpakketten.