Persbericht over Quiboba

Taalspellen van Quiboba maken het leren van een vreemde taal leuk

Persbericht over Quiboba fotoPersbericht over Quiboba

Op de middelbare school maken kinderen kennis met vreemde talen. Dat valt lang niet altijd mee. Met de zomervakantie voor de deur is het voor kinderen een mooi moment om spelenderwijs alvast de basiskennis van een nieuwe taal te leren. Zo kunnen ze op vakantie oefenen en gaat het straks op school een stuk makkelijker. Vanwege de basiskennis hebben ze zelfs een voorsprong op de talen, waardoor ze meer tijd over houden voor andere vakken.

Quiboba taalspel

Een taal leren is oefenen, oefenen, oefenen

Het blijven herhalen en oefenen van een vreemde taal is nodig om de basiskennis te verkrijgen. Met de taalspellen van Quiboba leer je dit spelenderwijs. Zeker voor kids die na de vakantie naar de brugklas gaan is het fijn om in de zomervakantie alvast wat talen te oefenen. Met deze basis creëren ze een voorsprong op de talen, waardoor ze tijd overhouden voor andere vakken. Er zijn zoveel nieuwe indrukken te verwerken; een ander schoolsysteem, vakken en veel meer huiswerk. Kinderen kunnen hierdoor ‘overvallen’ worden. Door de basiskennis van talen onder de knie te hebben zijn ze goed voorbereid als ze straks starten in de brugklas.

Spelenderwijs Duits, Frans, Engels of Spaans leren

Met Quiboba kunnen kinderen op een leuke manier vier verschillende talen leren: Engels, Duits, Frans en Spaans. Elk spel bevat 72 kaarten in de vreemde taal, verdeeld in vier groepen: werkwoorden, maanden/dagen/jaargetijden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaartje staat een woord met daarbij een voorbeeldzin. Op deze manier pas je direct het woord toe en vergroot je je woordenschat. In totaal bevat elk spel meer dan 1000 verschillende woorden.

Podcast

Bij elk spel krijg je toegang tot een podcast waarin je de juiste uitspraak van de (werk)woorden hoort. Op deze manier kun je de talen zien, schrijven én horen. Je hoeft niet alle onderdelen te gebruiken om de taal te leren. Het is uiteraard aan het kind om te kijken welke manier het makkelijkste werkt. De een vindt het prettig om al wandelend een nieuwe taal te luisteren en leren, terwijl de ander juist liever de kaarten leest en het schrijven oefent.

Gratis extra’s

Elk taalspel bevat een QR-code waarmee je allerlei leuke extra’s kunt downloaden. Zoals uitgebreide spelregels, oefenmaterialen om de schrijfwijze te oefenen, controlebladen, bewaarbladen, extra materiaal zoals een puzzel, landen en hoofdsteden in de taal en kloktijden.

Over Quiboba

De taalspellen zijn bedacht door Angelique Gerretsen. Vanuit haar passie om het leren van de vreemde talen voor kinderen zo makkelijk mogelijk te maken is Quiboba ontstaan. Wat de taalspellen uniek maakt is dat ze zodanig ontwikkeld zijn dat het vele herhalen, wat noodzakelijk is om een taal onder de knie te krijgen, leuk en afwisselend is. De taalspellen zijn hier verkrijgbaar.

 

De link naar het oorspronkelijke persbericht vind je hier 🙂

Duits spel 1

Lees ook wat de Nationale Onderwijs Gids schrijft over Quiboba

Wist je dat de Nationale Onderwijsgids dé website is voor lerend en docerend Nederland.