Quiboba is genomineerd voor de Innovatie Award 2023 van de NOT

 

Innovatie award NOT2023

Quiboba is genomineerd voor de innovatie-award van de NOT2023 

Wauw! Supertof dat onze taalspellen genomineerd zijn voor de innovatie-award van de NOT (= de Nationale Onderwijstentoonstelling). Deze nominatie krijg je als je product innovatief, onderscheidend en vernieuwend is én het onderwijs verbetert. Op zo’n mooie nominatie ben ik dus heel erg trots.

 

Onderwijsprofessionals op de NOT

Samen met 36 andere bedrijven dingen wij mee voor deze toffe award. Onze taalspellen vindt je in de innovatiestraat tijdens de NOT (onderwijsbeurs) in de Jaarbeurs te Utrecht van 24 tot en met 28 januari 2023. Maar daarnaast staan wij ook met een echte stand op deze beurs. Onze taalspellen vindt je in stand 01.D142 nabij het terras “Lerarenkamer”.

Vijf dagen lang komen onderwijsprofessionals zich onderdompelen in de wereld van het onderwijs. Nieuwe methodes, handig materiaal, instructies, sprekers het komt allemaal aan bod op deze beurs.

 

Brugklas, Plusklas en groep 8

De hele dag bezoeken onderwijsprofessionals onze stand. We praten met docenten, interne begeleiders, leerkrachten met een Plusklas, groep 8 leerkrachten, brugklas docenten, Basis- en Kader docenten, maar ook Belgische onderwijzers waar bijvoorbeeld Frans op de basisschool gegeven wordt.

En de reacties zijn superenthousiast. Dit vertelden ze ons zoal:

 • Heel handig die flashcards
 • Ik ga het Spaans gebruiken voor mijn Plusklas
 • Ideaal voor mijn basisschoolleerlingen (Belgische leerkracht)
 • Perfect om te gebruiken na de Cito-toetsen als de leerlingen het rustiger krijgen
 • Goede voorbereiding voor het voortgezet onderwijs
 • Ik zoek iets wat kinderen individueel kunnen doen in de klas, zonder teveel uitleg, dus dit is perfect daarvoor
 • Wat fijn dat je ook meteen de uitspraak hoort
 • Zelfcontrolerend werken is heel fijn voor mijn leerlingen
 • Fijn dat elk kind het kan spelen op een eigen manier
 • Horen, zien en schrijven is een goede combinatie om het te onthouden en te leren
 • Op deze manier kunnen kinderen in groepjes werken en elkaar controleren
 • Ieder kind wil winnen, leuk dat er een spelelement in zit
 • Leuk dat er extra downloads bij zijn met hoofdsteden en topografie en puzzels
 • Die kloktijden zijn heel handig, want dat vergeten ze altijd

 

De combinatie versterkt elkaar

Juist de combinatie van flashcards (woordkaarten), de podcast met de uitspraak en de mogelijkheid om het schrijven te oefenen en jezelf (of je klasgenoot, vriend of vriendin) te controleren werkt supergoed.

Het ene kind heeft er voldoende aan om alleen te luisteren en de informatie op te slaan (=podcast), het andere kind is gebaat bij luisteren + lezen (=podcast+woordenlijsten) en weer een ander heeft voldoende aan het oefenen en herhalen van de woordkaarten (=flashcards).

Als je het spel alleen speelt dan gebruik je het om jezelf te overhoren en je kennis te toetsen, speel je het samen dan wint degene die de meeste woordkaarten verzameld heeft.

Wil jij ook je tiener of leerling helpen met de vreemde talen?

Wil jij zelf zien én horen hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier om een goede indruk te krijgen en luister naar een deel van een Franse podcast. Of ga direct aan de slag met de taalspellen. Ze zijn ideaal voor brugklassers, groep 8′ ers ter voorbereiding op de brugklas en Plusklassen omdat onze spellen specifiek de basiskennis brugklas van de vreemde taal bevatten. Zo spreekt jouw tiener of leerling in een handomdraai correct Frans, Duits, Engels of Spaans.

In onze taalspellenshop vind je de vier talen van de middelbare school, waarvan er ook nog eens drie in de top 5 staan van meest gesproken talen ter wereld.

 

De uitreiking van de innovatie-award

Op dinsdag 24 januari 2023 was de bekendmaking en de uitreiking van de innovatie-awards. Helaas hebben wij hem niet gewonnen, maar het is super tof dat wij in dit rijtje mogen staan van mooie nieuwe innovatieve producten. Je vindt alle deelnemers en de winnaars hier

 

“Een ideale manier om de vreemde talen SPELENDERWIJS te leren”

Leren met voorbedrukte woordkaarten optin