Waarom zou je de Spaanse taal leren? Dit zijn de feiten!

waarom zou je de spaanse taal leren foto

Waarom zou je de Spaanse taal leren?!

Nou, omdat Spaans een absolute wereldtaal is! Spaans staat op de 2e plek van de wereldtalen (gemeten naar het aantal moedertaalsprekers). Misschien dacht je wel dat Engels meer gesproken werd dan Spaans als moedertaal of tweede taal, maar nee. Spaans komt voor Engels in de top 3 van wereldtalen. Hoe komt dat nu en …

 

Waar wordt dan zoveel Spaans gesproken?

In Europa wordt er Spaans in Spanje gesproken, maar de meeste Spaanstaligen wonen in Latijns-Amerika. Door de kolonialisering heeft er een wereldwijde verspreiding van het Spaans plaatsgevonden. Veel voormalige koloniën van Spanje hebben nog steeds Spaans als officiële taal.

 

Enkele feiten en cijfers

Er spreken wereldwijd zo’n 534 miljoen mensen Spaans. 460 Miljoen mensen hebben Spaans als moedertaal en zo’n 75 miljoen mensen spreken Spaans als tweede taal. Dat zijn meer dan een half miljard mensen op de wereld die Spaans als eerste of tweede taal spreken!  Dat betekent dat Spaans na Mandarijn de meest gesproken taal ter wereld is. Mandarijn is een Chinese taal en wordt door meer dan 918 miljoen mensen gesproken.

Dit artikel over waarom zou je de Spaanse taal leren is geschreven op 7 mei 2020 en in april 2022 bijgewerkt naar een geüpdatete versie.

 

Wat zijn de voordelen om Spaans te spreken?

In Spanje bijvoorbeeld kom je met Engels spreken een heel eind, maar met Spaans kom je het verst. Met name in de kleinere steden en dorpen wordt Spaans spreken zeer gewaardeerd. In grotere steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia wordt er meer Engels gesproken.

Spanjaarden doen nu eenmaal graag zaken in het Spaans. Spaanse ondernemers gaan sneller met je in zee als je Spaans spreekt.

En aangezien Nederland een echt handelsland is, is het maar wat fijn als je je talen spreekt. Als je (in de toekomst) dan ook nog eens samenwerkt met Spanje of de Spaanstalige landen dan is het superhandig als je de Spaanse taal spreekt of er in ieder geval iets van begrijpt.

 

Maar er is nóg een andere reden om Spaans te leren spreken

Ben je namelijk een middelbare scholier of een student en wil je iets extra’s doen om later op te vallen? Dan is basiskennis hebben van de Spaanse taal heel interessant voor je.

Tegenwoordig wordt het naast je diploma zeer gewaardeerd als je extra kennis of inzet kunt aantonen. Een extra taal spreken is dan een groot pluspunt. Heb je daarom Spaans nog niet in je vakkenpakket, maar wil je wel een extra taal leren? Dan kun je dat dus heel eenvoudig doen.

 

Hoe leer je nu eenvoudig de Spaanse taal?

Een taal volledig spreken vergt veel oefening en duurt soms jaren. Wil je je verstaanbaar maken in het Spaans dan zijn er meerdere mogelijkheden om de taal te leren. Zo kun je naar een taalinstituut gaan, je kunt online lessen volgen, op school natuurlijk de taal in je vakkenpakket kiezen en je kunt taalspellen spelen.

Dat laatste klinkt misschien heel kinderlijk, maar is het zeker niet. Taalspellen zijn bij uitstek geschikt om die belangrijke basiskennis te leren. Het helpt je vooral om je woordenschat en werkwoord vervoegingen te automatiseren en de kennis te verankeren. Zowel voor jong als oud.

 

Taalspellen zijn geschikt voor velen

Er is namelijk zo’n grote groep mensen die Spaans willen leren. Denk maar aan:

??Middelbare scholieren die Spaans in het vakkenpakket hebben en de kennis gemakkelijker willen vasthouden;

??Zakenmensen die werkwoorden, korte zinnen en woorden willen leren én zeker niet onbelangrijk de juiste uitspraak willen horen;

??Ouders die samen met hun kinderen de vakantietaal willen leren;

??Volwassenen die een huis hebben in Spanje en graag de basiszinnen kennen;

??Taalinstituten die het als afwisseling en ondersteuning voor deelnemers/leerlingen gebruiken;

??Expats die naar Spanje verhuizen of Spaanstaligen die naar Nederland verhuizen;

??Docenten Spaans die taalspellen gebruiken als een goede en ontspannen aanvulling in het lesprogramma;

??De middelbare scholier die een extra taal wil leren als pluspunt voor later.

 

Dus, denk je nu, dat lijkt mij wel wat! Ga dan aan de slag en bekijk hier de Spaanse taalspellen.

 

Wat vinden anderen van de taalspellen?

Mensen die het eerder kochten zeggen dit over de taalspellen Spaans:

“Ik gebruik vooral de woordkaarten als flitskaarten om mijn geheugen te trainen” – Nellie Opbeek

“De podcast is ideaal. Wanneer ik in het vliegtuig zit luister ik naar de uitspraak. Handig hierbij zijn de bladen die je print om zo ook meteen het geschreven woord erbij te zien” – Henk Jan Somers

“Wij zijn naar Spanje verhuisd voor het werk van mijn man. Mijn kinderen van 11 en 13 jaar gebruiken de taalspellen veel. Dagelijks leggen we de kaartjes. Ze vinden het zelf ook fijn om te blijven herhalen. Door de correctielijsten kunnen ze zichzelf meteen toetsen. En los van mijn kinderen leer ik zelf ook een beetje Spaans”. – Annemarie van den Beemd

 

Wil jij ook je tiener helpen met het leren van de Spaanse taal

Wil je heel gericht de basiskennis leren van de Spaanse taal, zodat je zinnen kunt maken, kunt tellen, weet hoe je de 12 belangrijkste werkwoorden vervoegd, de basis woorden kent (veel basiswoorden) én direct de juiste uitspraak hoort? Dan zijn de Spaanse taalspellen iets voor jou(w) tiener).

Wanneer je kind Spaans spreekt komt je zoon of dochter een heel eind in de wereld. Zal je kind vrij en onafhankelijk zijn. Lees hier waarom!

 

“Je talen spreken maakt je vrij, onafhankelijk en zelfstandig”
 

Leren met voorbedrukte woordkaarten optin