Zo gebruik je de taalspellen

zelf zien hoe de taalspellen werken foto tiny

Een taal leren met taalspellen, kan dat?

Regelmatig krijgen we de vraag hóe de spellen werken. En dat leggen we je graag in deze 3 video’s uit. Dan kun je zelf zien hoe de taalspellen werken.

Spelenderwijs een taal leren in spelvorm

In deze video laten we jou zien hoe de kaartjes eruitzien. Aan de ene zijde staat het Nederlandse woord en op de andere zijde de Franse vertaling (bij de Franse taalspellen). Zo leer je heel eenvoudig, maar zeer efficiënt Frans.

Het voordeel van de voorbedrukte woordkaarten is dat zij de basiskennis van de brugklas bevatten. Dus de werkwoorden en de vervoegingen, cijfers, kalenderwoorden en heel veel losse woordjes. En dat maakt dit spel zo uniek.

De woorden worden direct toegepast in een zin waardoor je woordenschat nog eens extra vergroot wordt.

Zo werkt de QR code van de Quiboba taalspellen

Het is heel eenvoudig om de QR code te scannen die je ontvangt bij de taalspellen. In deze video  laten we jou zien hoe simpel het werkt. Elk spel bevat een eigen unieke QR code. Als je deze scant met de camera op je telefoon krijg je direct toegang tot een beveiligde pagina op onze website. Op deze pagina ontvang je alle downloads die bij het spel horen.

Zo krijg je toegang tot de podcast, de woordenlijsten van de podcast, oefenmateriaal om de schrijfwijze te oefenen, controlebladen zodat je jezelf kunt controleren, bewaarbladen om op het prikbord te hangen én nog veel meer extra’s die we nu nog niet verklappen.

Het is een compleet spel met veel mogelijkheden om de talen te oefenen.

zelf zien hoe de taalspellen werken scan qr code tiny

De spellen kun je overal spelen

Any time, any place, any where! Wij spelen ze graag onderweg in de auto. Dan is het heel handig om elkaar te overhoren met de woordkaarten.

Het voordeel is dat naast de 72 woordkaarten die elk spel bevat je ook een podcast erbij ontvangt met de juiste uitspraak. Want hoe spreek je nu die dagen van de week uit, of het vervoegde werkwoord ser.

We beluisteren de podcast bijvoorbeeld in het vliegtuig, luierend op het strand of languit op de bank. Maar ook wanneer we thuis met de hond wandelen. Het is heel laagdrempelig en eenvoudig om op deze manier de basiskennis van de talen te leren. In deze video laten we het jou zien.

 

zelf zien hoe de taalspellen werken strand

 

Wil jij ook aan de slag met de voorbedrukte woordkaarten?

Bestel dan één van onze taalspellen.  Ze zijn er in het Frans, Duits, Engels en Spaans

 

Leren met voorbedrukte woordkaarten optin